Nieuws

Verzuimkosten medewerker € 250,- per dag  -  2/28/2013Een recent onderzoek van TNO heeft uitgewezen dat een zieke medewerker gemiddeld € 250,- per dag kost. Hierbij is nog geen rekening gehouden met vervangingskosten, commerciële derving en kosten van de arbodienst. Een bedrag waar wij, als rendementsverbeteraars van uw menselijk kapitaal van schrikken. Zeker als je je bedenkt dat op 1 februari 2013 het verzuimpercentage over alle bedrijven maar liefst 10,83% bedroeg oftewel 638.649 werknemers. Toch leiden dit soort percentages, aantallen en bedragen niet of nauwelijks tot actie bij bedrijven.

Dat is heel jammer want er is heel veel rendement te behalen op dit gebied. Bij een loonsom van bijvoorbeeld € 50.000,- per maand, een gemiddelde loonwaarde van € 2.500,- en een verzuimpercentage van 5% zijn de verzuimkosten per dag maar liefst € 250,-. Op jaarbasis bedragen in dit geval de verzuimkosten bijna € 100.000,-!

Bedenk daarbij dat iedere besparing op de verzuimkosten een directe netto bijdrage levert aan het bedrijfsrendement en u begrijpt dat op dit gebied veel winst is te behalen. In dit voorbeeld en bij een brutowinst marge van 25% moet u € 400.000,- extra sales genereren om de verzuimkosten te kunnen dragen. Epheon garandeert u dat een besparing op de verzuimkosten, met de integrale dienstverlening van Epheon, veel goedkoper en sneller gerealiseerd kan worden.

bron: P&O actueel, maart 2013
< Terug

onze werk'consulenten Altijd bij u in de buurt... Lees meer

Ja, neem contact met mij op.
Geef uw telefoonnummer en/of e-mailadres in en wij nemen direct contact met u op
snel naar:
select

advies over:
select